Inlämning av: Dan McGrath Introduktion – Varför automatisera dina lampor? För att vara ärlig är det mesta av mitt hem automatiserat, så det verkade det uppenbara att göra. Det finns fantastiska fördelar med att automatisera delar av ditt hus, belysning i specifikt gör det bara enklare, ljus som kommer när du går in i ett utrymme är mycket bättre än att ändra dem på dig själv! … och eftersom de slår sig på sig, stänger de sig också av så att du inte kan glömma!

Design – Jag har aldrig varit säker på X10, för att vara rättvis har jag aldrig provat det heller, men min troende är att DMX har använts för extremt utarbetade belysningssystem i flera år, liksom förstås vara extremt robust som Såväl som pålitlig, såväl som det är vad jag ville, så jag valde DMX.

Dimmerna som jag har valt support både 0-10V-signal såväl som DMX, liksom du kan använda båda när du vill, detta är utmärkt för mig eftersom jag har ställt in dem så att oro alltid ges till 0- 10V -signal, så du har valet att manuellt åsidosätta de inställningar som husets automatiseringssystem ställer in.

Installation – OK, låt oss börja vid ljusbrytarna själva. Varje utrymme har antingen en dubbel (två lampor) eller en enda dimmer som hanterar monterat på väggen. Bilderna nedan visar dimmerhanteringsenheterna monterade i väggen, du kommer att se att de fortfarande är oavslutade, jag kan inte upptäcka lämpliga knoppar, som de enkla vita du får på en gemensam dimmer, så fram till jag gör det , det finns inga.

Dessa “kontrollenheter” ser precis ut som vanliga brittiska tallriksplattor med variabla motstånd som sticker ut från fronten, liksom det är sedan det är vad de är! Nedan följer några foton som visar insidan av dessa enheter. allra första den enda dimmeren. Du kommer också att märka att det finns en liten svart gadget längst ner på enheten:

Detta är en temperatursensor som jag använder för att hantera uppvärmningen, den använder exakt samma kapsling som dimmerenheterna såväl som exakt samma körning av kablar, men de är två separata system.
De dubbla enheterna är lite mer hektiska inuti, men i huvudsak bara två singlar i exakt samma ruta.

Dessa dimmerhanteringsenheter är länkade med CAT5E -kablar tillbaka till mitt underrättskåp, där resten av uppsättningen är. Hanteringsenheterna kan snabbt kopplas bort från väggen genom att koppla ur sin RJ45 -kontakt från kontakten. Varje dimmerplats i hemmet har en enda körning av Cat5e till allt huset sprang tillbaka till under trappan. Enheterna själva fungerar bara som en potentiometer, de variabla motstånden har 3 ben, när man ser framifrån, den vänsteraste är jordad, den mellersta (torkaren) är utgången, liksom den rätta får 10 volt DC.

Lägg märke till att användningen av värmeshål är såväl som en dAB av epoxi för att hålla vad som helst på plats, detta gör för ett mer pålitligt system som jag har upptäckt att koppla dem upp i den här metoden betyder att när du vänder dem medurs från till på, spänningen På mittbenet stiger långsamt från 0V till 10V – detta används för att hantera dimmerenheterna manuellt.

Ovanför finns några bilder på exakt hur dimmern hanterar kablar avslutar under trappan, jag har använt Common Cat5e -kablar i hela eftersom det är överkomligt såväl som bra kvalitet, jag har också använt RJ45 -pluggar såväl som kontakter av exakt samma skäl , Detta belysningssystem har inget att göra med Ethernet, TCP-IP eller liknande, jag använder bara kablar såväl som kontakter som normalt är kopplade till den här typen av saker.

På bilden ovan representerar varje gul patch -sladd en dimmerhanteringsplats, jag har använt RJ45 -vägguttagen som ett sätt att länka dessa CAT5E -körningar lika mycket som både dimmerna och temperatursensorns hanteringskort. Dimmerna själva är 4-kanalenheter som stöder både DMX såväl som 0-10V-signal för att hantera deras utgång.

Jag förklarade inte detta extremt bra ursprungligen, så just här är lite mer information om exakt hur 0-10V-signalen såväl som DMX fungerar tillsammans. Inställningen för 0-10V-signalen (dvs inställningen för Dimmer Managet-enheten) kommer (om ljusare) att åsidosätta DMX-inställningen. Detta är inte idealiskt, eftersom det betyder att du kan lämna lampor på misstag, eftersom att vrida upp dimmer allt metoden kommer att tvinga ljuset att hålla sig på.

Men vi använder inte riktigt dimmerkontrollerna manuellt, lamporna tänds omedelbart om det är båda mörkt utanför (det finns en ljussensor i trädgården) såväl som om någon är i rymden (PIR -sensorerna berättar för servern Om detta är fallet). Så det finns aldrig någon typ av krav för att tända lamporna på dig själv!

Det andra potentiella problemet är om systemet tände ljuset, liksom du verkligen ville stänga av det, att stänga av dimmerhanteringen skulle inte heller ha någon inverkan. Men i själva verket har dimmerställen en konfigurationsbrytare på dem, om jag någonsin har upplevt ett problem där servern gjorde något jag inte gillade, jag kanske antingen flickar en oF doppet växlar på racket, eller koppla ur DMX -ledningen !! Här är en länk här till Dimmer Rack Direction -handboken som troligen förklarar den bättre!

Dimmerenheterna tar 0-10V-signalen på en 5-pin DIN-kontakt (1 stift är mark som de andra 4 representerar de fyra kanalerna) såväl som de tar DMX-signalen på ett 3Pin XLR-kontakt. DMX-prylar kan vara Daisy-kedjad eftersom var och en har sin egen ID-uppsättning, om du tittar noggrant på bilden ovan kan du se en orange kabel (0-10V-signal), en lila kabel (DMX Daisy Chain Link) samt en gul kabel (DMX in från DMX -styrenheten)
Här är några fler bilder på dimmerställen:

Över framsidan av racket kan du se en bunt med 1 mm T & E -kabel, var och en av dessa går till en annan belysningsplats i hela huset. Snarare bara den här kabeln går från dimmeren direkt till ljusets passning i taket, detta gör ledningarna för alla typer av ljusarmaturer extremt enkla, eftersom det bara finns en enda kabel att kämpa med. Dessa kablar är kopplade till dimmerställen med manliga IEC -kontakter (den manliga versionen av en vattenkokare)

DMX -signalerna för att hantera dimmerna kommer från det system som visas ovan. Denna gadget tar en RS232 (seriell) signal från min husautomationsserver samt konverterar den till DMX -protokollet. Detta gör att jag kan hantera belysningen i hela hemmet automatiskt, liksom att du inte behöver använda dimmerhanteringsenheterna i varje rum, detta är verkligen hela poängen med att automatisera belysningen, jag har sensorer i varje utrymme (Standard Security PIR -sensorer) som övervakas av mitt hus automatiseringssystem, om rörelse upptäcks skickar servern en seriell signal till DMX -styrenheten för att få upp lamporna i det utrymmet osv …
Dessutom betyder det att du kan använda dina lampor via Internet, via SMS, IVR osv. Vilket kan vara användbart.

Ovan är några foton av DMX -styrenheten som är monterade i sin låda, den har tre anslutningar, kraft (12V DC), serie in samt DMX ut. Det finns också en länk här till DMX Controller Direction Manual.

Slutligen en bild på baksidan av servern som länkar till DMX -gränssnittet, används denna server för att hantera DMX -gränssnittet, mer om det i programvaruapplikationsavsnittet nedan.

Programvara – Alla mina andra husautomationer (säkerhet, uppvärmning, kraft, CCTV osv.) Är skriven (dåligt i delar) med Perl.
Detta belysningsjobb är inte annorlunda, även om det representerar mina allra första försök att använda webbtjänster.
För webbtjänsterna som jag har använt Apache 2.x såväl som SOAP :: Lite -modulen för Perl, för att verkligen prata serien med DMX -styrenheten, har jag använt Perl -modulenheten :: Serialport. Hela mycket körs under Redhat Linux I -telefonsamtal Web Services från min faktiska House Automation -applikation som detta: (Observera att detta är en del av ett mycket större program)

# Tänds om ingen rörelse i tio minuter och rörelse mer just nyligen i korridoren
#
if ($ epoch – $ in11_lastmove> 600 && $ in11_lastmove <$ in23_lastmove && $ litchamping == 1) { & send_lights_soap (1,0); $ lökljus = 0; } Den faktiska subroutinen som kallas är här: under Send_lights_soap { $ SOAP_RESPONS = SOAP :: Lite -> Uri (”)
-> Proxy (”)
-> Skicka (“$ _ [0]”, “$ _ [1]”);

$ res = $ SOAP_response-> resultat;
}

Och eftersom det här är en webbtjänst, det faktiska seriella gränssnittet och webbtjänstkoden finns på en maskin till i mitt nätverk, visas webbtjänstkoden så här:

#!/usr/bin/perl -w

Använd tvål :: Transport :: http;
Tvål :: Transport :: http :: cgi
-> Dispatch_to (‘Lights’)
-> Handling;

# telefonsamtal som -> Uri (”)
# -> proxy (”)
# -> skicka (“”, ””)
paketbelysning;
under skicka {

Använd enhet :: Serialport;
min $ port = enhet :: serialport-> ny (“/dev/ttys0”);

$ port-> baudrate (9600); $ port-> paritet (“ingen”);
$ port-> handskakning (“ingen”); $ port-> databitar (8);
$ port-> stoppbits (1); $ port-> read_char_time (0);
$ port-> read_const_time (1);

min ($ klass, $ kanal, $ intensitet) = @_;

# Skicka data ut
$ port-> skriv (pack “C”, $ kanal);
$ port-> skriv (pack “C”, $ intensitet);
sömn (1);

$ port-> stäng ();

returnera! Jag använde $ klass med CHN $ -kanal samt inten $ intensitet ”;
}

Ganska enkel kod, jag är säker på att du kommer att hålla med, såväl som det bästa av allt, eftersom det kör webbtjänster kan jag sprida dessa noder över mitt nätverk och telefonsamtal dem enkelt. Dessutom kanske du har lagt märke till att som de flesta som jag har RFC1918 adresserat mitt nätverk, men med en lämplig NAT -regel kan dessa tjänster snabbt kallas var som helst med en webbanslutning, vilket innebär att jag kan hantera min belysning, uppvärmning osv. Från var som helst (till och med en GPRS eller 3G -telefon!)

Slutsats – Tja, jag hoppas att du har haft det jag har gjort, jag gillar mina automatiserade lampor! Lycka till om du väljer att göra något liknande

-Dan

Artikel
Leverantör
Kosta
Kvantitet
köpa

Enstaka tallrik
Maplin
£ 5,69
6
köpa

CAT5E -kabel
Maplin
£ 0,69
50
köpa

10 kohm linjär kruka
Maplin
£ 1,21
8
köpa

Rj45 fatkontakt
Maplin
£ 4,99
6
köpa

RJ45 Plug (10pack)
Maplin
£ 2,49
2
köpa

5pin din manlig kontakt
Maplin
£ 1,69
1

Xlr 5pin manlig kontakt
Maplin
£ 5,69
1
köpa

XLR 3PIN Female Line Socket
Maplin
£ 3,79
1
köpa

Xlr 3pin manlig kontakt
Maplin
£ 3,79
1
köpa

IEC manlig kontakt
Maplin
£ 2,29
1
köpa

RS232 till DMX-omvandlare (artikel 1-463)
Millinst
£ 65,00
1
köpa

SoundLab 4Channel DMX Dimmer (G018VA)
Cpc
£ 58,69
2
köpa

DMX Dimmer Packs från Amazon

Den här artikeln återges med vänligt tillstånd från Dan McGrath från sin ursprungliga artikel på www.yourmissus.com

Vill ha mer? – Följ oss på Twitter, som oss på Facebook, eller registrera dig för vårt RSS -flöde. Du kan till och med få dessa nyheter levererade via e -post, direkt till din inkorg varje dag.

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a comment

Your email address will not be published.