Designredaktör Kai Ethier delar en av 2016: s viktigaste trender.
1970 -talets italiensk stil var en av våra bästa designtrender i vår januari 2016 -nummer, men när vi satte ihop historien fanns det en annan retro – och lika inspirerande – se på vår radar.

Lekfull och livlig, Memphis -stil kom ut ur Memphis -gruppens arbete, ett arkitektoniskt och designkollektiv som bildades i Milan 1981. Gruppen var känd för att producera möbler, tyg och tillbehör i geometriska former och ljusa färger – och i det sista paret I år har vi sett ett antal nickar till deras signaturutseende.

Medan dagens nyanser är något tonade ner, och material som plast har bytts ut för naturliga skogar och varma metaller, omfattar dessa moderna bitar de udda formerna och livliga färgen i Memphis -stil till en djärv effekt.

Här är Memphis -stil i full gång; Det knäppa utseendet kombinerar supermättade färger med kitschiga tryck. Läs vidare för att se den nuvarande, dämpade tolkningen av denna trend.

Källa: Med tillstånd av Memphis-Milano

Laureltabellen av De la Espada kommer med antingen en amerikansk svart valnöt eller europeisk askbas för att kompensera dess färgglada, konformade topp (finns i nyanser som turkos och orange).

Källa: MJÖLK

Produkter: Laurel Side Table av Luca Nichetto för De La Espada, 1 500 dollar

Franska illustratörer och grafiska formgivare Maxime Prou ​​och Adèle Favreau utvecklade detta kuddtäckning med begränsad utgåva för Brooklyn-säljaren Aelfie. Jag älskar verkligen dess livliga, grafiska tryck.

Källa: Aelfie

Produkter: Atelier Bingo Pillow, $ 89us

Montreal-designern Zoë Mowat skapade denna lekfulla smyckestativ som förenar färger och former i Memphis-stil. Korralringar och örhängen på de små cirkulära brickorna och hänger halsband och armband på den löstagbara träpinnen.

Källa: Zoë Mowat Design, tillgänglig i Dwell Store

Produkter: Arbor Jewelry Stand, $ 425US

Dusen Dusen började som modetikett 2010, men förra året expanderade till hemvaror och utvecklade en samling handdukar, kastkuddar, filtar och sängkläder. Deras ungdomliga Cut Outs -täcke är en personlig favorit.

Källa: Dusen Dusen

Produkter: Cutouts -täcke (tvilling), $ 130/set

På $ 12 900US är denna fantastiska modulära ljuskrona en stor investering. Om du gillar stilen, men inte har råd med prislappen, gör damer och herrar också vackra geometriska klockspel till en bråkdel av kostnaden …

Källa: Roll och Hill

Produkter: Forma upp 5-delad ljuskrona av damer och herrar för Roll & Hill, $ 12 900us

Varje handgjord liten klocka kombinerar färgglada hängande former med en varm mässingsring – ett mycket subtilt tag på Memphis -utseendet.

Källa: Ladies & Gentleman Studio

Produkter: Small Chime – Triangle Dome, $ 58us vardera

Leave a comment

Your email address will not be published.