Ni får ytterligare kredithistoria för att vara särskilt uppfattande, eftersom vi som några av er har lagt märke till, vi fick en ny kamera (vi har inte betalats eller perked, vi köpte den just den Med våra egna benjaminer av skäl ska jag förklara).

Det är en Nikon 3200 som vi köpte på Amazon (här är en affiliate -länk till exakt samma design som vi köpte) – i princip den senaste versionen av vår tidigare DSLR, Nikon 3000 som vi fick tillbaka i början av 2010. Anledningen till uppgraderingen? Tja, låt oss bara säga att den bosatta Klutz runt här (det är jag) slutligen Klutz-ed upp det lite så mycket för vår dåliga kamera att hantera. Kan jag få en womp womp?

Det inträffade verkligen tillbaka när jag arbetade på däck. Jag klippte mina trappssträngar såväl som i en värme/sågspån inducerad dis, kände inte igen att jag hade satt ner kameran i andra änden av mitt 2 x 10 -bräde. Lång historia kort, vibrationerna från sågen skakade subtilt brädet upp tills kameran skimmade precis utanför kanten såväl som på betongen (jag tittade ner på mitt snitt, så jag blev helt förvånad över denna händelse). Här gör det möjligt för mig att återinföra det åt dig.
Våra föredragna videor

Det var inte mitt finaste ögonblick. I själva verket var det där uppe med misslyckad inspektion när jag var tvungen att berätta för Sherry att kameran hade fallit på marken sedan någon dum skärning.

Detta är inte den allra första gången den här kameran tappas. Tänker på de aktiviteter som vi fotograferar regelbundet (vi har tagit cirka 300 bilder i veckan under de senaste 2+ åren med den här killen, vilket lägger till så mycket som över 39 000 foton!), Det har haft sin rättvisa andel av stötar, droppar, färgsplats, smutsutstryk samt sågspån. Men jag antar att denna specifika incident var lika mycket för den att hantera och plötsligt kanske vi bara tar foton i handbokens fokusläge. Grymt bra. Bara skojar, det stunk (Auto Focus är otroligt praktiskt för oss eftersom vi vanligtvis tar bilder på saker i action- som Clara & Burger, samt inte har tid att automatiskt fokusera varje gång).

Jag ringde till vår regionala kamerabutik och upptäckte att de skulle behöva skicka den till Nikon för att reparera det. Förutom att det är en fixerbar fråga, skulle vår maxkostnad vara cirka $ 150. Inte lika bra … förutom att det skulle ta 6-8 veckor att slutföra. Förutom eftersom vi snabbt insåg att vi inte kunde klara det (aka: blogg) i två månader utan kamera, trodde vi på:

Att hyra en kamera medan vi fixades (det visar sig att hyra en i två månader skulle ha kostnader mer än att bara köpa en ny)

Att få en prisvärd punkt och skjutkamera under de kommande månaderna (men vi beslutade att fuska ut på en precis-för-nu-kamera skulle vara pengar i avloppet, istället för att sätta det mot något vi verkligen vill, som en uppdaterad DSLR med mer kapacitet)

Så så småningom tog vi det som en indikation uppifrån att vi borde få oss en ny efter över två såväl som ett halvt års trogen utnyttjande av vår äldre. Vi kommer fortfarande att fixa den gamla, bara för att alltid ha en säkerhetskopia DSLR till hands (så att om vi någonsin skulle bryta den nya kommer vi inte att känna exakt samma vi-har-en-blogg-och -Kan’t-be-without-a-camera-för-två-månaders tryck för att köpa ännu ytterligare en kamera någonsin igen). Hurra.

Vi bestämde oss för att hålla oss till Nikon (vi har varit oerhört nöjda med vår allra första DSLR) samt gå med något i D3000 -serien (eftersom vi inte var ute efter att lära oss om vad som betydde så bra som det betydde 50mm -linsen vi köpte senast Sommartid skulle fortfarande fungera på vår nya kamera). Av programmet var vår nya kamera inte överkomligt (vi fick den för $ 699 på Amazon – det var cirka $ 250 mer än vår tidigare) men vid denna tidpunkt ser vi på det som en nödvändig affärskostnad. Förutom D3200 erbjöd några fina förbättringar – som mycket bättre fotografering i svagt ljus, en mer exakt auto vitbalans, liksom min favorit: HD -video (därmed förbättringen som några av er har märkt i våra senaste videor).

Japp, bilden ovan är en videoklipp, inte en stillbild (vilket är en betydande förbättring från vår Flip Cams funktioner) såväl som det får mig alla heta och störda. liksom inte bara sedan min attraktiva fru.

Vi får fortfarande tag på att spela in video med en DSLR. Det gör vissa saker mycket mycket bättre än vår gamla fliphd-som mer verklig färg och en bredare lins-men vi arbetar fortfarande med att behärska ljudet såväl som autofokusfunktioner, så vi är knappt yrkesverksamma snarare än. Men jag sköt verkligen lite sida vid sida jämförelse bara för att se exakt exakt hur de två videokamerorna staplade upp. Exakt hur uppnådde jag denna bit prestation av geekery? Det såg ut något som detta – Nikon i ena handen, vänd in den andra.

Och här är hur videon verkade ut när jag redigerade dem tillsammans:

Så så mycket som vi är glada över de nya funktionerna, vi fortfarande får tag på det. Men generellt är vi verkligen nöjda medden nya kameran. Just här är några av de bilder vi tog (alla utan vitbalans eller fretting om belysning som vi gjorde med vår tidigare kamera):

Det är definitivt en utmärkt uppgradering för vår blogg (Hurra för mindre tid tillbringad vit balansering och fretting om bilder med svagt ljus-såväl som för programuppgraderade bredare vinkelvideor är ett stort plus) liksom det är också en trevlig uppgradering För vårt hushåll (skjuter vi massor av bilder och videor av Clara samt Burger). Det gör nästan att hela john-tappade och bröt-något-igen-sak verkar vara en bra sak. höger sherry?

PSST- Om ytterligare ett ämne vill Sherry prata om finalen i Bachelor Pad. Så till alla som såg det … vad trodde du? Ärligt talat, jag önskar att jag i hemlighet tejpade Sherrys reaktion.

Fler inlägg från Young Home Love

Leave a comment

Your email address will not be published.