RJ45 -kontakter har blivit allestädes närvarande i den moderna världen. “RJ” -delen står för registrerat Jack. En registrerad jack är ett standardiserat gränssnitt som används för att ansluta kablarna i nätverk. Det finns ett antal registrerade uttag, var och en med en något annorlunda design beroende på vilken typ av kablar som ansluts, och skillnaderna i dessa standarder avgränsas av siffrorna efter ‘RJ’; till exempel ‘RJ11’ eller ‘RJ45’. För att få en tydligare bild av detta sortiment kan du försöka titta på RJ45-kontakterna som tillhandahålls av rs-online.com.

De ursprungliga RJ45 -kontakterna användes för att ansluta till telefonnät. När datateknik utvecklades krävdes ett standard sätt att ansluta modem till telefonnätverk, och det ursprungliga RJ45 -kontakten utvecklades för denna uppgift. Arrangemanget av stiften i jacket gjorde det möjligt att använda standardtelefonledningar för att överföra data, både till och från modemet. I tekniska termer hade de ursprungliga telefonens RJ45 -kontakter en 8P2C -matris, vilket innebär att bara två av de mellersta positionerna i matrisen var ledare.

När datornätverk utvecklades användes ett extremt liknande standard fysiskt gränssnitt för anslutning, 8p8c. Som ni kanske gissar har 8p8c ledare i alla åtta mittpositioner. Denna skillnad är ganska subtil för blotta ögat, och tack vare likheten mellan den ursprungliga 8p2c RJ45 och den nyare 8p8c RJ45 blev namnet RJ45 standard sättet att beskriva 8p2c -anslutningarna som används i datornätverk (som Ethernet -kabeln du använder du använder För att ansluta din dator till ditt modem). För mer information historien för RJ45 -kontakter, försök att titta på :.

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a comment

Your email address will not be published.