New York Design Week var en oskärpa fester på showrooms upp och ner Manhattan, från Soho och det växande Noho Design District, till köttpackningsdistriktet och till och med Upper East Side, när folk kom ut till Schmooze och stöddesigners och lanseringar. (Oroa dig inte, jag bor inte dig med de suddiga bilderna.) Medan veckans orsak Célèbre, den årliga internationella moderna möbelmässan, var mindre än tidigare år, var det inte brist på inspirerande idéer och coola mönster. Här är några saker som fångade mitt öga.

1. Exotisk stil

New York Showroom Amaridian, i samband med Design Africa, innehöll en samling bitar av nya afrikanska designers.

Jag älskade färgerna, formerna och mönstren. Ljuskronorna och eleganta hängande stolar/hängmatta, ovan, väckte mycket uppmärksamhet.

I närheten presenterade den kanadensiska designern Patty Johnson möbler, belysning och tillbehör gjorda i samarbete med karibiska designers. Liksom många andra mönster på utställningen gjordes de i ljusa, optimistiska, nästan neonfärger.

2. Florens Broadhurst -mattor

Mönster av den populära textildesignern lanserades som mattor förra året. Nya mönster som debuterar i år inkluderar kranuttrycket ovan.

3. Eco Chic

Philadelphia-baserade Iannone visade nya mönster för sina miljövänliga fall. Dessa fick mig att nynna Oh Canada.

4. Uttalande belysning

Jag påpekade i mitt tidigare blogginlägg att New Lighting Company Roll & Hill skulle lansera mönster av Andy Spade’s Partners & Spade. I Spades signaturstil träffar denna monogramlampa bara den perfekta anmärkningen om preppy nostalgi.

Några gångar över, Spaniens LZF -lampor wowed med en dramatisk gruppering av dess blommorformade, Bentwood Agatha -lampor.

Men denna hyllning till Jeff Koons var min överraskningsfavorit. Från Thelermont Hupton är det både dumt och perfekt.

5. Väggar och woolies

Trove lanserade en voyeuristisk ny tapet som upprepar en verklig arkivbild knäppt av en publik i Venedigs förvarade La Fenice Opera House. Häng det vart drama händer.

Jag blev besatt av dessa fantastiska textilier från Spaniens Teixidors. De har inte en distributör i Kanada, men de är en tillräckligt bra ursäkt för att hoppa Atlanten.

Var noga med att leta efter mycket mer ICFF -fynd i höstfrågorna i House & Home!

Fotokrediter: 1-4. Kimberley Brown5. Cadrys6a. Träd grafisk nattduk, Iannone6b. Trees Graphic Dresser, Iannone7-9. Kimberley Brown10. Fuoco tapeter, Trove11a. HYDRA CUDIONS, Teixidors11b. Boí -filtar, Teixidors

Leave a comment

Your email address will not be published.