I månad kommer min automatiserade hemfunktion från Tom Lawrence, en sista årsstudent vid Staffordshire University. Tillsammans med sin vän Andy Jackson har han skapat ett skräddarsytt C# -tailautomationssystem som styr X10 samt XBMC med klienter för Android samt Windows Phone.

Inlämning av: Tom Lawrence – Jag är Tom, jag är student med två månader kvar vid Staffordshire University. Jag blir för närvarande ganska distraherad från mitt sista årsprojekt med ett litet sidoprojekt jag kallar HA. Under det senaste året har jag fått mycket mer lika mycket mer intresserad av hemautomation / teatersystem.

Jag förväntar mig att min installation är cirka 3 år och började när jag flyttade ut från hallarna och ändringar varje gång jag flyttade hus … i början var Windows Home Server med en hackad Xbox som kör XBMC. Därefter ersattes Xbox under mitt placeringsår med en Xtreamer såväl som nu är jag tillbaka för mitt sista år. Jag har en ganska stor HTPC ansluten till en ganska liten datormonitor i vardagsrummet. Att vara student har jag varit tvungen att arbeta med en låg budget men det är inte så illa; HTPC har 5.1 Surroundsound!

Jag har varit angelägen om hemmautomation under en tid och kunde se mig själv ha ett slags system när jag slutade universitetet och var mycket mer bosatt i ett hus men jag tog aldrig riktigt några typer av steg för att starta ett sådant system . Det förändrades efter att jag var kopplad till avbrand.com av Andy, en vän med mycket liknande inställningar och planer för framtiden. Efter att ha läst webbplatsen visste jag att jag var tvungen att skapa ett liknande system, så jag är …

Jag visste om andra system som Mister House men jag ville inte anpassa ett system efter mina behov, jag ville göra min egen så, Ha föddes.

Jag mosade lite kod, jag är inte en programmerare, jag har haft olika programmeringsmoduler på universitetet men min examen är i nätverk men det tog inte lång tid innan Andy, som är programmerare kom ombord och det tog fart. Andy har gjort mycket arbete på nätverks-/kommunikationssidan så att det kan vara skalbart för framtiden. Det har nu blivit mycket ett gemensamt projekt mellan oss själva. Så det är det?

Haserver är hjärnan bakom operationen som körs på Windows Home Server. Det är skrivet i C# samt började utföra olika skript baserat kring TVSortera, en applikation som Andy tidigare skrev, innan jag var RDP till Windows Home Server så det var naturligt att detta var den första uppgiften för HA att göra.

Den har nu en liten funktionslista men med tanke på att den är drygt en månad gammal, stabil såväl som vi båda har sista årsprojekt som vi borde arbeta med dess ganska enastående om du frågar mig, även om mycket arbete nyligen har gått bakom Scenerna kodar snarare än funktioner som sådana …

Kontrollerar direkt X10 -moduler genom CM11U

Utför olika uppgifter med en uppgiftsplanare

Gränssnitt med XBMC

WOL -stöd

FTP -uppladdning

Http API

Idén vi har är att Haserver kommer att göra alla väsentliga funktioner i bakgrunden såväl som klienter är bara frontens till systemet. Ett exempel på detta är att kärnklienten är inställningar mindre. Den tar emot server -IP via sändningen såväl som laddar ner inställningarna från servern som klienten sedan kan uppdatera. Servern har en databas men kommunicerar till klienter som använder JSON via TCP eller HTTP API.

Haclient är en fullblåst klient. Idén till Haclient är att den kommer att stödja Haserver fullt ut och underklienter kommer att göra särskilda funktioner. HACLIENT: s funktionslista innehåller

Kräver ingen initial konfiguration

Tillåter konfiguration av haserver

Gränssnitt med XBMC, visar ljud såväl som videoinformation samt några fjärrkontrollfunktioner

Stöder alla serverfunktioner

Underklienter

Tanken bakom subclients var att de kommer att göra speciella saker och inte helt stödja alla serverfunktioner. Detta var något som skulle hända efter universitetet men vi kunde inte motstå att utveckla några.

HAWP7 – Jag har de senaste dagarna ersatt min iPhone med en HTC HD7 samt snabbt gjort en klient för Windows Phone. För närvarande stöder bara X10 -funktionen genom HTTP API kommer det snart att kunna köra skript såväl som WACE -datorer.

HAANDROID – Andy har en Android -enhet samt skapad Haandroid. Denna klient stöder X10, WOL såväl som uppgifter.

Hapython – Detta är ett enkelt skript som gör det möjligt för XBMC från fjärrkontrollen att slå på/av X10 -enheter.

Framtida planer – Huvudplanen för tillfället är de tråkiga sakerna, se till vad vi har är att arbeta och kommentera vad vi har gjort så att vi inte glömmer efter universitetet när vi har mycket mer tid att arbeta med det.

Integrera med Windows Home Server, gör ett tillägg för konsolen …

Gör en klient till O2 Joggler

Integrera mycket mer med XBMC (X10 Film Mode etc)

Integrera ett CCTV -system

Har ett standardgränssnitt mellan Haserver och Arduino

Gränssnitt med våra nästa hus, måste vänta och se vad de erbjuder förstfastän!

Vi har inga planer på att släppa detta som ett system men jag gillar att tro att vi kunde en dag. För närvarande driver vi båda ansökan i våra studenthus såväl som båda Lucky har jobb efter universitetet så när jag har avgjort jag misstänker att funktionslistan kommer att växa, vi har många idéer mestadels alla som kräver pengar för att köpa extra hårdvara. Det är definitivt ett spännande projekt ..

Tom Lawrence Tom-Lawrence.co.uk: Andy Jackson A-Jackson.co.uk: X10 CM12U Computer Interface

Vill ha mer? – Du borde följa oss på Twitter, som oss på Facebook, eller prenumerera på vårt RSS -flöde. Du kan till och med få dessa nyheter levererade via e -post, direkt till din inkorg varje dag.

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a comment

Your email address will not be published.