Q. Min öppen spis är utanför centrum med 13 tum och jag skulle vilja bygga golv-till-tak-hyllor på båda sidor. Kommer detta att se konstigt ut på grund av asymmetrin? Vi vill också återfå den gamla stuckaturspisen men vi är begränsade av det faktum att dörren i sig är insatt hittills. Kan vi återskapa det eller måste vi riva strukturen?

? Christina Lee

A. Att lägga till inbyggda kommer faktiskt att hjälpa till att dölja asymmetrin på din spisvägg. Skåpet kommer att göra att väggen ser mycket mer kontinuerlig ut, och du kan lura ögat med taktisk mantel och tillbehör.

Du borde säkert börja med en ren skiffer när det gäller öppen spis. Den befintliga stuckaturen gör att spisen verkar avlägsen och ovälkomlig. Ta bort omgivningen inklusive brickor, såväl som eldstaden. Spraya måla dörren med en satinfinish tremklad i svart för en klassisk look. Beroende på din budget skulle det vara perfekt. Ett billigare alternativ är att välja ett porslin eller keramiska plattor. En som efterliknar Stone skulle vara bäst, och en mörkgrå färg kommer att ge kontrast till de nya inbyggda och manteln. Använd samma sten eller kakel på golvet för härden. Eftersom surroundet sticker ut från väggen, antingen plattan sidorna också, och installerar en enkel trämantel ovanför öppningen, eller tänk på att lägga till en konventionell mantel “surround” som kommer att täcka båda sidor och toppen av öppen spisöppning. Måla manteln och dina nya inbyggda en varm vit, som Benjamin Moores Cloud White (OC-130).

Om budgeten tillåter, försök att lägga till dörrar på dina inbyggda istället för bara öppna hyllor. Dörrar längst ner i skåpet möjliggör extra förvaring. En spegel ovanpå manteln kommer att reflektera ljus in i rummet, och att ersätta spårbelysningen med en enkel hängande fixtur kommer att ge gnista och stil. En klassisk svart spisskärm kommer att få eldstaden ännu mer uppdaterad och att placera eldstadsverktyg till vänster kommer att ge mycket mer bulk och intresse till den större sidan av väggen. Gruppera din mantel visar mycket mer mot vänster sida av din mantel, och lägger igen lite mycket mer intresse till den större sidan, vilket gör att allt verkar balanserat.

Leave a comment

Your email address will not be published.