Jag erkänner, jag är en semesterdekoration av Scrooge. Min familj utbyter inte gåvor och jag glömmer hur mycket ångest som tar bort från säsongen (om du inte har små rekommenderar jag det starkt). Dessutom börjar vår Citizen Christmas Cheerleader, Morgan Michener, att vinna mig.

Jag älskar skandinavisk stil – den ljusa paletten, massor av trä, naturliga textilier – och dess pared tillbaka, listiga tag på semesterdécor. Denna vinjett är från Norges Vakre Hjem & Interior, en av mina nya mycket älskade inspirerande tidskrifter, och visar ett festligt utseende som jag lätt kunde omfamna.

Denna vinjett kommer från den svenska inredningsarkitekten Edie Van Breems hem. Jag älskar det grundläggande bladverket och vete kransen på ett band som hängs i mitten av fönstret.

Dessa miljövänliga, naturliga Lupis Twine Cone Trees and Star Garlands av David Stark för West Elm passade det lätta, taktila skandinaviska temat men ger det en cool, strandig snurr.

En liten Dr. Seuss-liknande version av ett träd kan göra en stor inverkan med några dekorationer. Visa det på ett bord för att ge den höjd och göra det till en kontaktpunkt. Använd en gummiplanter, vas eller urna för en DIY -version.

Naturligtvis är Ikea en fantastisk källa för prisvärda skandinaviska ornament, som denna vete kransprydnad.

Eftersom dagar är lika mörka som nätter under vintern i Sverige är många dekorationer upplysta. Dessa fluffiga bollar är 16 ”breda, så inte tillräckligt små för ett träd, men de kan vara ganska hängda i olika höjder framför ett fönster.

Prova en strumpa i filt eller neutrala färger som den här från kanadensisk onlinebutik, Modern Karibou. Eller bara en lång, randig ullstrumpa som de från amerikanska kläder skulle vara en fantastisk ersättare.

Och Hans Wegners berömda Wishbone-stol passar inte till julämne men har alltid varit mitt mycket älskade kännetecken för skandinavisk design för sin sladdstol och den sensationella silhuetten inspirerad av Ming-stolar. Ett par av dem är absolut högst upp på min önskelista!

Se vårt galleri för juldekoration av idéer för mycket enklare tips.

Fotokrediter: 1. VAKRE & HJEM INTERIOR2. Lisa Hubbard för Country Living3-4. West Elm5. Poetic Home Blog, 15 december 20096. IKEA7. Ikea8. Modern Karibou9. Dansk designbutik

Leave a comment

Your email address will not be published.