Under de senaste helgerna har mina svärföräldrar och jag arbetat med en indikation för vår nya stuga i Harrington, Quebec. Vi kallar det “Casa di Tota”, vilket indikerar “hem för Di Totas” på italienska, som de är. Vi gjorde snarare lite forskningsstudie om att ha den indikation som är specialbyggd, men berörde den slutliga tanken på att en hemlagad indikation skulle ha den perfekta personliga beröringen. Indikationen kommer att vara en gåva till min (snart att vara) svärfar för att markera hans födelsedag och pension. Eftersom stugans inramning såväl som isolering rörde en wrap den senaste långa helgen, var vi extatiska för att ta en paus för att avslöja vår hemlagade indikation och njuta av en välbehövlig fest.

Om du funderar på att göra ditt eget tecken, kolla in allt om vår process nedan.

Här är vad vi använde för att göra skylten:

Material såväl som verktyg

Tre röda cederträ 2 ″ x 4 ″

Yttre trälim

Klämmor

Sandpapper

Träfärg

Penslar

Polyuretan

Säkerhetsglasögon

Mätband såväl som penna

Avgångar

Cirkelsåg

Kontursåg

Rotare

Dremel

Stöt

När vi slutfört vår storlek, form och design var det dags att komma till jobbet. säkerhetsglasögon på!

Steg 1: Skär träet

Vi klippte tre 2 ″ x 4 ″ s i hälften för att ge oss en allmän storlek på 24 ″ x 48 ″, vilket möjliggör för ytterligare område för vår slutliga storlek och form.

Steg 2: Limma träet ihop

Vi lägger varje bit trä sida vid sida, samt såg till att kornet på varje bit växlade från nästa-korn upp, korn ner, korn upp, korn ner. Detta kommer att hindra indikationen från att vrida sig över tiden. Efter att bitarna var limmade ihop (hålla dem så nivåer som möjligt) använde vi spänningsklämmor för att hålla brädorna täta och lämnade indikationen att torka över natten. Nästa morgon gav vi brädet en stor slipning för att jämna ut ytan.

Steg 3: Designen

Min fästman syskon är en grafisk designer. Han tog den stil vi utarbetade på papper och gjorde en lämplig stencil genom att skriva ut den på kaklat papper. Vi tejpade stencilen tillsammans, klippte ut vår stil och spårade den på brädet. Detta var mycket mycket lättare än att försöka skissa det!

Steg 4: Mycket mer skärning

När vi klämmer fast brädet till arbetsbänken, klippte vi ut indikationen med en pussel. Du kan se de klippta linjerna vi gjorde här på det här fotot.

Steg 5: Slipning

Vi slipade ner den ovala kanten för att göra den bra och slät. Vi ville hålla ett kvadratiskt hörn så vi såg till att hålla slipmaskinen så nivå som möjligt medan vi slipade runt kanten av skylten.

Steg 6: Router Time

Säkerhetsglasögon på! Efter att ha fått en känsla för verktyget med att använda en testare, började vi snida ut bokstäverna. Vi valde en routerbit som var den perfekta bredden för vår text, valde ett ordentligt djup samt började snida. Vi ändrade biten till en större för att snida vårt bitlandskap, samt fattade ett beslut att inte snida bladen med tanke på att den minsta biten vi hade skulle få dem att se mycket mer ut som klumpar.

Steg 7: Dremel kanterna

Textstilen som vi önskade behövde kvadratkanter snarare än runda, så vi använde Dremel -verktyget för att kvadratera dem. Detta tog lite allvarlig tid och en konsekvent hand. Verktygets hastighet gjorde det också extremt enkelt att glida och lämnade fula märken över hela linjen. Vi gav indikationen en snabb sand för att eliminera alla typer av fläckiga kantade verktygen kvar.

Steg 8: Börja måla

När vi var glada över vår snidning var det dags att börja måla. Vi använde rutinmässig träfärg från en hantverksbutik samt en liten, platt pensel. Med början på botten av ristningarna arbetade vi sedan färgen mycket försiktigt upp på sidokanterna. Vi lade till en viss kontrast till bladen med två toner av grönt, samt fattade ett beslut att lämna gränsen omålad för en subtil detalj.

Steg 9: Slutför päls

För det sista såväl som sista steg använde vi en snabbtorkande polyuretanbeläggning för att täta samt säkra skylten. Vi började med ytterkanten och fyllde sedan i trädet såväl som land. Vi arbetade med vår metod med tunna lager och var försiktiga med att inte producera någon typ av bubblor. Efter att den allra första kappan torkade, cirka 5 timmar, gav vi ytan en lätt slipning samt använt en mer tunn pälsbo. Nästa morgon gjorde vi exakt samma sak på baksidan.

Jag är så glad över allt det svåra arbete som vi alla har gjort för att göra detta. Jag hoppas bara att det kommer att hålla så länge som stugan!

Besök vår DIY & House Enhancement Guide för mycket roligare Cottage -projekt.

Fotokrediter: Jessica Howey

Leave a comment

Your email address will not be published.