Strax före semestern tillbringade jag två veckor med att ta sig runt Thailand för att ladda och föryngra. Om du inte har varit det, måste du gå – det är kanske det mest underbara landet jag har besökt. Tillsammans med vita sandstränder, skyhöga tempel såväl som livliga gatumarknader, är Thailand full av inspirerande design. Jag kunde inte tåla att knäppa några bilder för att visa H & H -läsare. Ta en ledtråd från öst såväl som splurge på en sofistikerad takdesign, introducera några teakmöbler eller uppmuntra upp en dusch med några havsfärgade plattor. Varje stad vi checkade ut hade sin egen speciella stil. Njut av!

Sten gångvägar flankerade av liljekuddar? Kanske inte gynnsam för kanadensiska vintrar, hur underbara dock. Jag gillade också dessa hängande planterare av träskivor – absolut något du kan prova inuti ditt hem eller ut.

Hotell lobbyer med vatten med vattenfunktioner var var som helst-underbara. Förutom ett komplext guldtak vid ett tempel i Bangkok satte våra vanliga målade tak till skam. Varför inte måla ditt tak en stark färg eller lägga till lite detaljering?

Denna stenmur till vänster tornade över ett fiskdamm i en hotelllobby. En grå stenvägg som denna skulle se skarp ut som en öppen spis. På exakt samma hotell hade en utomhusdusch på taket exakt samma nyans av grå foder väggarna. Naturstenen lämnades oavslutad, liksom jag gillar exakt hur den visade vattenmärkena.

Thailand har helt klart ett mycket mer tempererat klimat, men jag gillar konceptet med dessa rörliga dörrar överallt. Den till idealet verkade som om det vävdes från bambu.

Trämöbler var överallt, särskilt teak. Dessa grundläggande stilar till vänster skulle passa ett mycket mer modernt hus – till och med fördes in för inomhusbruk. Se exakt hur designern Natalie Dionne använde ett Teak Ikea -bord som ett smidigt matbord. Dessa handskårade stolar till idealet var runt Santhiya-resorten i Koh Phangan.

Dessa två sofistikerade bänkar var också vid Santhiya.

Lobbyn på Santhiya hade en ökad plattform med solstolar för gäster att luta sig på. Så snart vi gick in på denna innergård blev vi överväldigade av den ta-det-lätt miljön-hela resorten var så lugnande.

Till och med incheckningsdisken hade en intrikat snidad trämantel. liksom mycket mer snidade trämöbler till höger.

Vårt fantastiska utrymme använde utsikt över Thailands golf, liksom mycket mer av exakt samma snidade stolar att ta i utsikten. Till och med handtagen på de rörliga dörrarna var snidade trä.

Var och en av de fem hotellen vi bodde på hade djupgående sidenlöpare i slutet av sängen. Jag ville ta dem alla hem! Taket i vårt utrymme vid Santhiya (till höger) glödde med ljus från infällda valanser, belyser en – ingen överraskning här – trätak.

Till och med sängen hade komplexa ristningar – vackra! liksom många hotell levererade thailändska sidenkläder såväl som värdefulla paraplyer i situation med regn. Dessa små detaljer är det som verkligen förstärkte den thailändska gästfriheten.

Du kanske känner till min tealfetisch, liksom dessa plattor fick mig att ta extra långa duschar. I kombination med naturstenen till höger var det en sensationell kombination. Förutom är dessa silverdispensrar med bambubetiketter så mycket vackrare än små plastflaskor? Mycket lättare för mamma naturen också.

Flera hotellutrymmen hade också utsikt från badkar till utomhus. Om det här är Feng Shui är jag ombord.

Vi observerade också en viss fascinerande belysning på våra resor. Denna hänge var gjord av en återanvänd trädstam – extremt storstadsträd räddning.

En glam ljuskrona i matplatsen vid Santhiya, liksom trälyktorna hängde runt orten.

Keramiken fångade också ögat. Vaser som denna accentuerade varje måltid vi hade – full av färska exotiska blommor, naturligtvis. Förutom att jag gillade det här bockade bestick. Crate & Barrel har en liknande linje med silver.

På Impiana Resort i Koh Samui hade vi njutningen av att äta middag med det här bordsartiklaren varje morgon. Kubsaltet såväl som pepparskakare var min favorit. Denna grå nyans skulle se fantastisk ut i vårt kök, men jag kunde inte upptäcka dem att köpa någonstans.

Och slutligen är det här ett par bilder som jag tror på att förstora och inrama. Ahhh landskapet – hisnande.

Jag hoppas att du upptäckte den thailändska stilen så inspirerande som jag gjorde – det finns alltid så mycket att ta från andra länder. Vilka är dina mycket älskade länder att gå till för stilinspiration?

Läs Lynda Reeves orientaliska upplevelse för mycket fler idéer.

Fotokrediter: 1-18. Gwen McAuley

Leave a comment

Your email address will not be published.