Inlämning av Mark Harrison – Som alla läsare av Automated Home vet finns det ingen ersättning för flexibiliteten i CAT5 -kablar (se ledningsguiden). Men som alla husägare vet finns det några platser som är svåra att nå.

Wireless är det uppenbara alternativet, men inte perfekt. Wireless tenderar att fungera bra för anslutningar där antingen latens inte är ett problem, eller buffring hjälper – att flytta stora filer mellan datorer är ett klassiskt exempel på den första, och MP3 -uppspelning den andra – förutsatt att du har en 5 sekunders musikbuffert i ditt nätverk MP3 -spelare, det spelar ingen roll om anslutningen sjunker i en och en halv sekund! Där Wireless tenderar att stöta på problem är med rösttelefoni – att klippa ut, även i ett par sekunder, är halvvägs genom ett telefonsamtal mer än besvärande – det räcker för att göra telefonen oanvändbar.

Detta är utrymmet där HomePlug -kit kommer in i striden. HomePlug är ett trådbundet nätverk, men istället för att använda dedikerade kablar använder det elnätet för att bära data. Anslut bara två eller flera adaptrar till uttag (i samma fas) så kommer de att bilda två delar av ett nätverk. Konceptet att använda elnätet för att bära data är inte nytt-det är vad X-10 har gjort i över 25 år!

Homeplug är dock mycket, mycket snabbare än X-10. Den finns i två smaker, 14 MB/sek och 85 MB/sek. För att sätta saker i perspektiv kommer ett konventionellt trådbundet nätverk att köras på 100 MB/sek, så även den snabbare versionen faller under CAT5. Men för att omramas, till och med de “nya förbättrade, på grund av lansering” smaker av bredband bara körs på 8MB/sek, så även den långsammare versionen av HomePlug är nästan dubbelt så stor hastighet. Med tanke på att “normalt” bredband endast är 1/2 MB/sek, körs homeplug många gånger snabbare än som behövs för att hålla jämna steg med internetåtkomst.

När det gäller installation, tänk på en uppsättning homeplug -adaptrar som motsvarar ett nätverksnav. Varje homeplug-adapter har ett RJ-45-uttag på den, och du kör en lappkabel från det uttaget till nätverkskortet / porten på din dator. Du ansluter sedan hempropparna till elnätet.

Och när det gäller installation, det är det – du ansluter djuren och de fungerar. Eftersom de presenterar som en nätverksport snarare än ett nätverkskort finns det ingen konfiguration att göra, oavsett om du är på Windows, Linux, Mac, Local Switch eller Embedded Device. Jag har tre av dem-en pluggar till min huvudbrytare, en ansluts till en RIO-mottagare (nätverks MP3-spelare) och den tredje pluggarna till en lokal 5-portsomkopplare, till vilken fäster en dator, en annan Rio-mottagare och en VoIP Hardphone. Alla enheter fungerade bra, första gången.

Det ena konfigurationsalternativet som finns är en tilläggsbit av programvara som gör att du kan konfigurera säkerhetsadresser så att endast auktoriserade hemplugor kan prata med varandra. Jag bryr mig inte om det – jag arbetar på grundval av att jag kontrollerar tillgången till min kabling på den fysiska nivån och att jag vet vad som är anslutet till elnätet.

En bit av desinformation som verkar flyta runt internet är “de konflikter med X-10”. Min erfarenhet är att X-10-meddelanden och homeplug-anslutningar fungerar bra-att skicka ett X-10-meddelande inte har orsakat några märkbara nätverksproblem. Att hamra nätverket har inte orsakat några X-10-problem.

Det sista numret är då ett pris. Uppenbarligen, om du har CAT5-kablar på plats, är en 8-portsomkopplare fortfarande ditt bästa alternativ. Men nu när HomePlug har lagrats av Linitx har priserna sjunkit mycket … £ 22,10 + moms för den 14 MB/SEC -versionen jag använder, eller £ 33,75 för 85 MB/SEC.

Ska du köpa dem? – Om du inte kan köra kabel realistiskt och behöver en anslutning som inte bryts upp då och då, ja. Du kommer inte att fånga mig att byta tillbaka till trådlöst för mina VoIP -samtal.

Homeplug -adaptrar på Amazon

Vill ha mer? – Följ oss på Twitter, som oss på Facebook, eller prenumerera på vårt RSS -flöde. Du kan till och med få dessa nyheter levererade via e -post, direkt till din inkorg varje dag

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a comment

Your email address will not be published.