Q. Jag har ett öppet koncept vardagsrum/matsal med fönster och en uteplatsdörr. Jag skulle vilja lägga upp några fönsterbeläggningar som veckade gardiner i jordtoner i ett lätt material över rena gardiner. Har du några förslag? Hur kan jag också få matsalen att se mycket mer formell ut?

– J.P., Ottawa

A. För att uppnå ett mycket mer formellt utseende i ditt utrymme, leta efter draperi med lite mycket mer vikt än vad du för närvarande har hänger med dina rena. Veckade fasta eller breda randiga siden i en neutral ton kommer att ge skönhet i rummet och kommer att fungera fint med dina nuvarande smidesjärnstångsstänger.

Du kan ännu mer öka känslan av formalitet i din matsal genom belysning, golvbeläggningar, konstverk och tillbehör. Från dina foton är det utmanande att berätta exakt vad du redan har på plats för belysning i matplatsen, men jag kan föreslå att du installerar ett betydande hänge över ditt matbord, till exempel en kristallkronor för lite gnista och glamour. Om du skulle välja något mindre grand, skulle en femarmskandelabra hänge med linnor också ge matplatsen ett mycket mer urbane-utseende.

Tänk på att lägga till ett persiskt matta under ditt matbord och stolar – du vill att det ska vara tillräckligt stort för att förlänga 18 ”bortom baksidan av stolarna. Konstverk som har ett klassiskt utseende, till exempel en serie inramade svarta och vita fotografier eller tryck i dämpade färger kommer också att ge rummet en mycket mer formell känsla. Tillbehör som Sterling Silver Bud Vases, en stor kristall eller klar glasdekorativ skål och vissa antika nickelbraser hjälper till att slutföra utseendet.

Eftersom detta är ett öppet konceptutrymme kan du överväga att bära formaliteten bortom matplatsen och in i vardagsrummet, igen genom belysning, golvbeläggningar, konst och tillbehör.

Leave a comment

Your email address will not be published.