Jag älskar att upptäcka smarta produkter. När jag var ute vid lunch häromdagen med Michael Penney, kunde jag inte låta bli att märka trottoaren som reparerades. Vid första anblicken tänkte jag inte riktigt på något – gatan och trottoarerna har varit under uppbyggnad för länge i detta Toronto -kvarter. Men trottoarerna hade nu en sten – nästan kullersten – känsla, och mogna träd och trädgårdsbäddar hade byggts in i designen.

Under närmare granskning var området med trottoar som ersattes – och som vi gick på – inte sten alls. Det var ett gummiliknande material som finns i stora kakelbitar. Konstruktionsmännen placerade helt enkelt faux -stenprodukten i de betongtrottningsramarna. Jag hade aldrig sett det här förut, men det är super coolt.

Det visar sig att produkten kallas Eco-Flex, från ett kanadensiskt företag baserat i Calgary, Alberta.

Arbetarna som installerade utläggarna berättade för mig att Eco-Flex läggs här på grund av ett riktigt gammalt träd som staden var orolig för. Produkten, som är flexibel, skulle tillåta trädets rötter att röra sig och växla under vintermånaderna eller i stormar. Produkten är också porös, så vatten absorberas i marken – glada träd!

Det som är riktigt trevligt är att produkten är gjord av återvunnet material. Företaget använder 11 miljoner pund material per månad, vilket är lika med 500 000 begagnade däck per månad. Allt råmaterial är dock västra Kanada-baserat. Företaget räknar med att outsourcera råmaterial i framtiden, baserat på ökad konsumenternas efterfrågan.

Jag måste säga, det är trevligt att veta att någon tanke gick på att använda den här produkten i min stad.

Kolla in deras webbplats för att se massor av val för beläggningslösningar.

För mer uppfart och gårdsidéer, se våra främre gårdar med Curb Appeal Photo Gallery.

Fotokrediter:
1-3. Morgan Michener
4. Eco-Flex

Leave a comment

Your email address will not be published.