Idag är den första dagen i höstens hemshow (som sponsrade den här bloggen och vårt Fall Trends -galleri), och det finns inget bättre sätt att se vad som är hett för hösten. Oavsett om du vill förvandla ditt hem till ett hållbart utrymme eller integrera Urban Farmhouse -titt på din heminredning, hittar du innovativa produkter och fantastiska designidéer från över 300 köpmän och branschexperter. Jag fick ta en titt bakom kulisserna igår, och medan massor av utställare fortfarande ställde in, är det tydligt att det kommer många eleganta idéer som visas för varje rum i ditt hem. (Bläddra ner för att se bilder från öppningsdagen!)

Jag hade också lyckan att träffa designer Candice Olson, stjärnan i W Networks gudomliga design (du kan se henne själv idag vid middagstid). Candice är en del av Décor (K) -turnén, en längdutflykt som främjar korkgolv som ett elegant, snyggt och miljövänligt alternativ till trä och kakel. Candice gav mig själv och H & H-redaktörerna Morgan Michener och Andrea Mills en personlig utflykt av det sexrums mobila showroom som hon skapade för att visa hur mångsidig Cork är, och efter att ha sett utrymmet såldes jag.

“Ingen annan produkt har alla kombinerade fördelar, från grön prestanda till stil än Cork,” säger Candice. ”Mycket trä är hållbart, men det indikerar att skära ner ett träd, plantera ett annat träd och få det att växa. Korkträdets yttre bark är det som skördas, och som bark regenererar sig under en nioårsperiod. Barken skördas kontinuerligt för att skapa produkten under trädets livslängd-över 200 år till 300 år av nioåriga cykler. Det är en verkligt hållbar produkt. ”

Kork tillhandahåller både termisk och ljudisolering, liksom att vara vattentät, mögel- och mögelbeständig, hypoallergen och hårt bärande. “Det finns inget rum i huset där du inte kan använda Cork,” hävdar Candice, som har använt det var som helst från duschrummet till källaren och på väggar såväl som golv. Ett av mina mycket älskade utrymmen i showroom på höstens hemshow var den sofistikerade sittområdet. Både golven och den sensationella läderliknande väggbehandlingen är tillverkad av korkplattor!

Här är två mycket mer fantastiska exempel på korkgolv:

*Uppdatering*

Här är några av mina mycket älskade fynd från höstens hemshow, som körs nu till 3 oktober 2010, på Better Living Center, utställningsplats, Toronto. (Få rabatter på biljetter när du köper dem online!)

Denna charmiga husdjurskål från L’Occhio Fino skulle se bäst ut i ett franskt landskök.

Denna mysiga monter av Homestars.com, med Urban Barn Furniture, har våra lägenheter, loft och lägenheter på soffbordet!

Nästa gång jag bakar, kommer jag att föreställa mig att jag använder en av dessa fantastiska ugnar från Elmira Stoveworks istället för min Grungy -lägenhet eller lägenhetsmodell som tydligt har sett bättre dagar.

Skulle det inte vara kul i ett barns sovrum? Väggmålningarna på Muralunique är gjorda av originalbitar av kanadensisk konst och sträcker sig från söta (som den här) till grafik och vilda. Den här kallas ‘Butterfly Garden’ av konstnären Ruth Baker. Du kan se det ursprungliga stycket till vänster om bilden.

De livliga färgerna av konstnären Ivan Trotters arbete drog mig in från hela golvet! Inspirerad av hans besök i Provence, Frankrike och Toscana, är de ursprungliga akrylerna lika ljusa och soliga som en Medelhavsdag. Jag älskar hur han gjorde ramen för detta arbete till en del av målningen; Rullarbetet lägger till extra konsistens och djup.

Habitat Restore återvunnet bostad var en intressant funktion, eftersom allt i rymden har hämtats från Habitat for Humanity Restore. Utställningen skapades av Melissa Davis och var ett stort bevis på de fantastiska, återvunna hemvarorna du kan hitta för nästan ingenting vid återställningen. Till exempel kostar denna mantel mindre än $ 200!

Jag blev kär i de dämpade färgerna på denna fantastiska matta från W -studion. Medan jag frestades att få det på plats, fick möjligheterna att få den hem på gatan och sedan hitta en plats att lagra den tills vi får ett hus, fick mig att lämna det till nästa lyckliga shoppare.

Tillsammans med deras huvudsakliga monter hade Umbra härliga mini-booter spridda över utställningsgolvet. Jag älskade dessa känsliga glashalsbandshållare; Varje arm har fåglar som sitter på den!

Dessa färgglada bordslöpare (till höger, hängande över bordet) har vackert handbroderade blommor. Tillverkad av 100% siden, dessa kommer säkert att orsaka en rörelse vid Thanksgiving -bordet.

Några av de största namnen inom design, inklusive Colin McAllister & Justin Ryan och Income Property: s Scott McGillivray, kommer att vara till hands på höstens hemshow för att dela deras tag på de nuvarande dekorationstrenderna i interaktiva designseminarier. Dessutom kommer matlagning och hemunderhållande demonstrationer att visa dig hur du är värd för semesterfester med stil, så missa inte det!

Få mycket mer säsongsbetonad dekorering och underhållande inspiration i vårt galleri med höstens hemtrender, plus Urban Farmhouse och Fall UnderhållandeTrender bloggar.

Fotokrediter: 1. Jennifer Murray2-3. Décor (K) 4-5. Apcor6-14. Jennifer Murray

Leave a comment

Your email address will not be published.