Vi har alltid varit fascinerade av den energi som skördar trådlös sensorinnovation från ENOCEAN. De dubbelriktade självdrivna “gröna” prylarna gör bort kravet på kabel i dina väggar för antingen kraft- eller bussignaler. Nu har Enocean Alliance avslöjat att deras prylar nu är “helt interoperabla med TCP/IP”.

När han sitter den växande klientens efterfrågan på att hantera såväl som skärmbyggnad såväl som huskontroller över IP -nätverk, har Enocean Alliance lagt IP -innovation till sina produkter. Kontrollera hela PR nedan plus en video som förklarar tekniken …

”The Enocean Alliance, ett konsortium av företag som arbetar för att standardisera såväl som internationaliserar energiavverkning av trådlös innovation för miljövänliga intelligenta byggnader, avslöjade idag att dess trådlösa, batterilösa energiavverkningssensorer såväl som tillhörande hanteringssystem nu är helt interoperable med TCP/IP. Med eskalerande kundbehov för att hantera såväl som skärmbyggnadskontroller över IP -nätverk har Enocean Alliance svarat, vilket gör det möjligt för byggnadsägare att helt utnyttja mångsidigheten i IP -teknologier som erbjuder interoperabilitet och konvergensfördelar för att effektivare hantera sina anläggningar energi konsumtion.

Genom att etablera TCP/IP-interoperabilitet med sin trådlösa, batterilösa aktiverade slutavdelningar såväl som deras tillhörande IP-baserade hanteringssystem, erbjuder ENOCEAN-alliansen en total byggnadsadministrationslösning för maximal energi samt driftseffektivitet. Att bygga ägare såväl som anläggningschefer kan nu övervaka, hantera och hantera dessa system centralt såväl som från alla typer av webbaktiverade enheter, var som helst i världen.

“Detta mönster för att centralisera såväl som att konvergera byggande energiadministration är nyckeln, förutsatt att sanningen endast fem procent av lite såväl som medelstora byggnader (100 000 kvadratmeter eller mindre) är utrustade med ett byggnadsadministrationssystem,” uttalade Kirsten West, Primär analytiker på West Innovation Research. ”Små såväl som medelstora anläggningar står för 98 procent av alla byggnader samt 65 procent av golvutrymmet, vilket gör detta avsnitt till den största undervärda marknaden på marknaden överlägset. Det är därför förmågan att fylla en anläggning med sensorer som kan interagera över TCP/IP till ett centraliserat byggnadsautomationssystem är nyckeln till detta Greenfield -marknadssegment. ”

Små-till-medelstora byggnader är sällan utrustade med att bygga automatiseringssystem sedan de ganska höga kostnaderna i förväg såväl som längre återbetalningsperioder. På framsidan är fasta kostnader, såsom programvaruapplikation samt hängivna servrar, proportionellt mer betungande för mindre installationer. Däremot erbjuder IP såväl som webbaserade lösningar ett alternativ till dessa hinder antingen med mer kostnadseffektiva byggadministrationssystem eller mer mobila samt tillgängliga gränssnitt.

Variabla kostnader som uppkommit av arbetskraft har på samma sätt begränsat penetrationsgraden för byggnadsautomationssystem (BAS), vilket gör IP-baserad sensor samt hanteras teknologier mer attraktiva. Enocean Alliance-baserade trådlösa tekniker kan avsevärt minska arbetskraftskostnaderna för ledningar, inklusive öppning samt att stänga väggar för att länka såväl som nätverksgadgets.

Enocean Alliance -medlemsföretag som BSC -programvaruapplikation samt SCL -aspekter är ledande leverantörer av ENOCEAN över IP, och erbjuder nyckelfärdiga lösningar som är beredda att revolutionera branschen. SCL Elements ‘CAN2GO -märke, erbjuder en total rad trådbundna såväl som trådlösa byggande automatiseringskontroller som likaså BACNET/IP (och BACNET/Ethernet) -kompatibla webbservrar. Varje system (controller) är en autonom server som har ett totalt byggadministrationssystem (BMS). När de är kopplade till exakt samma nätverk, “smälter de” samman för att ge kunderna ett enda, centraliserat administrationsgränssnitt antingen lokalt eller på distans.

CAN2GO BMS illustrerar utgiftsfördelarna med IP-baserad byggande automatisering, så att kunder inte behöver betala för programvara, licensiering, externa servrar eller säkerhetskopieringstjänster.

“Dessa kostnadsbesparingar är exakt vad som öppnar den lilla såväl som medelstora byggnadsmarknad för att bygga automatisering,” uttalade Enocean Alliance ordförande och VD Graham Martin. ”Genom att minska de fasta kostnaderna för mjukvaruapplikation med inbäddade webbservrar, såväl som allmän utgifter för ägande med trådlös teknik, kan lösningar som CAN2GO ge en kortare återbetalning för mindre projekt. Förutom för större projekt kan CAN2GO-trådbundna såväl som trådlösa styrenheter användas med tredjeparts BACNET IP-byggnadsautomationssystem.

BSC, nu en ENOCEAN Alliance Promoter-medlem, har också etablerat sina egna dubbelriktade enocean-till-lan-gateway, som kan buffra 3 000 enocean-sensorsignaler. BSC -programvaruapplikation kan stödja enocean -prylar med att ändrasåväl som visualiseringstjänster samt tillhandahåller dörr, fönster samt HVAC -kontroll. Det stöder också säkerhetskameraförmågan utöver spårning av realtid av en anläggningens faktiska strömförbrukning. Dessutom gör mångsidigheten i BSC -systemet det lämpligt för klokt mätning såväl som kloka nätfunktioner i både personliga hushåll såväl som offentliga, industriella eller industribyggnader.

DiMonoff, likaså en tidig nordamerikansk adopterare av den enocean -principen, erbjuder klok telefon, surfplatta samt desktopbaserade widgetar (switchar, termostater såväl som skärmar) som möjliggör dubbelriktad hantering av enocean -produkter över TCP/IP (trådbundna, wifi eller cellulära) Förutom integration med tredjeparts BACNET/IP-system.

Advancing Enocean-Over-IP har många fördelar, inklusive applikationer som industriell kontroll, processautomation, samt industriell byggkontroll, som alla flyttar bort från stängda äganderätt för att acceptera öppna krav över hela världen som Web Protocol (IP) . Med det amerikanska kloka rutnätet som använder IP för att sammankoppla kloka energimeelement som kloka mätare såväl som termostater, vilket kan uppgå till 300–500 miljoner enheter, är de blivande marknadstillväxtchanserna för företag som BSC såväl som SCL -aspekter betydande. ”

www.enocean-alliance.org

Vill ha mer? – Du bör följa oss på Twitter, som oss på Facebook, eller registrera dig för vårt RSS -flöde. Du kan till och med få dessa nyheter via e -post, direkt till din inkorg varje dag.

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a comment

Your email address will not be published.