Seniorredaktör Sally Armstrong delar ett DIY -projekt för att förvandla en grundstol till en individualiserad memento.

Har du pittoreska ögonblicksbilder fångade på din telefon eller dator eller undangömt i album? Jag upptäckte ett roligt sätt att låta en av mina favoriter ta centrum. Jag tog ett foto av en hamn i Maine där min familjesemester varje år, hade det tryckt som ett dekal och fäst det på baksidan av en stol. Jag fick en skräddarsydd look-och det var enkelt och ekonomiskt att göra! Slutresultatet är en stor minnesmärke som vi får njuta av varje dag.

Du behöver en fotodekal, stol, acetatark, skärmatta, verktygskniv, markör och en linjal.

Du kan få fotodekaler tryckta i massor av konstbutiker; Jag hade gjort mitt på de lokala Deserres (jag gjorde ett extra dekal, bara om jag gjorde några misstag). Ta in en bild du gillar och låt den tryckas något större än ytan den pågår (min var en 12 ″ x 20 ″ dekal för en 7 1⁄2 ″ x 15 1⁄2 ″ yta). Det här fotot togs på min telefon, så kvaliteten är inte fantastisk – men det ger bilden ett mjukt, måleri. Om du gillar en skarpare effekt, se till att fotot du använder är högupplösta.

Detta projekt fungerar bäst på en stol med en ganska plan yta och raka kanter. När du har gjort dina leveranser redo börjar du med att placera ett ark med acetat över baksidan av din stol där fotokalet kommer att gå. Spåra konturen på baksidan av stolen på ditt ark med acetat för att skapa en mall.

Lägg acetatarket på en skärmatta och skär mycket försiktigt längs linjerna du gjorde med en markör i steg 1 med en linjal och skarp verktygskniv. Var noga med att hålla fingrarna säkert ur vägen!

Lägg acetatmallen över vinylfotokalet och se till att din skärmatta är under. När acetatet är ovanpå det avsnitt som du vill visas på stolen, trimma mycket försiktigt dekalerna med en linjal och verktygskniv. Om du är orolig för att temat rör dig medan du klipper, tejp i hörnen så att de inte växlar.

Skala stödet för ditt fotodekal för att avslöja den klibbiga sidan av fotot. Börja i ena änden och fästa försiktigt dekalet till din stol tillbaka, jämna ut alla luftbubblor när du går. Om du gör ett misstag, oroa dig inte; Du kan skala av dekalerna och flytta det ganska enkelt. Detta indikerar också att du kan ändra fotot så ofta du vill, precis som ett roterande konstgalleri!

Leave a comment

Your email address will not be published.