Så du har precis läst vårt inlägg om släppet av Plex 9 (om inte se till att kolla in det här). Ungefär när utvecklarna väckte Plex 9 tillkännagav Apple iPad. Chatten i Plex Inter-Sanctum var feber eftersom människor tänkte på hur fantastiskt det skulle vara att ha Plex 9-med all dess omslagskonst och metadata godhet, tillgänglig på den nya Apple-surfplattan. Så ett hemligt projekt inom ett hemligt projekt började och den fantastiska Plex -appen föddes …

Fram till nu har det bara funnits ett par alternativ för att strömma video till din iPhone eller iPad. Både Air Video och Streamtome kodar om dina show i farten med hjälp av FFMPEG-verktyget med öppen källkod för att strömma till enheten. Plex använder samma rektor men bygger serverprogramvaran ideal i den huvudsakliga mediecenterprogrammet på Mac.

Dessutom får du alla fantastiska konstverk och metadata från ditt Plex -bibliotek plus alla sök- och navigationsalternativ också. Det finns bara en uppsättning aktier / mappar att hantera – om det finns i ditt Plex -bibliotek på Mac, är det också tillgängligt för din iPhone och iPad. Till och med rippade HD Blu-ray-format som MKV-filer strömmar till din iOS-enhet, med den minsta buffringsfördröjningen eftersom Mac gör allt det tunga lyftet (du behöver en modern Intel-driven tillverkare för att köra Plex).

Det finns också två andra fördelaktiga lägen i appen. Du kan bläddra i biblioteket på din enhet men välja att faktiskt skicka media till din Mac. Tänk på att sitta i ditt mediarum och granska ditt bibliotek på din iPad, kolla in omslagskonst, betyg och recensioner, välja en film och sedan knacka och tappa det starta på ditt huvud AV -system. Eller kanske du har musik som spelar runt ditt hem? Inga problem, bläddra och kontrollera ditt Plex-musikbibliotek-inklusive all din iTunes-musik, på din iPhone eller iPad någonstans runt huset inom Wi-Fi-sortimentet.

Du kan installera plugins på distans med appen också och till och med skicka saker som Hulu och Netflix till din bärbara enhet! Med en del hamnar framåt malarkey (TCP 32400) kan du till och med få extern åtkomst till alla dina medier (inklusive över 3G).

Det andra alternativet är att använda appen rent som en fjärrkontroll. Ingen IR -hårdvara krävs här. Allt görs med hjälp av IP, så inte mycket mer siktproblem. Du kan använda konventionella knappar på pekskärmen eller till och med använda gester istället om du vill – något som inte kräver att du ser ner som med en hel del pekskärmsbaserade fjärrkontroller. Men en bild är värd tusen ord så kolla in våra High RES -skärmdumpar nedan.

Appen stöder bakgrundsljud, uppgiftsomkopplare/ låsskärm/ och in-line hörlurar fjärrkontroller också. Det är tillgängligt nu från iTunes Apps Store till £ 2,99 / $ 4,99

Klicka på bilder för stora versioner

Plex -app på iTunes: plexapp.com: Plex 9 avslöjad

* Obs – Appen som undersöktes var inte den slutliga versionen som släpptes idag – vilket har förbättrat grafik och till och med nore -funktioner.

Vill ha mer? – Följ oss på Twitter, som oss på Facebook, eller prenumerera på vårt RSS -flöde. Du kan till och med få dessa nyheter levererade med e -post, direkt till din inkorg varje dag

Dela detta:
Facebook
Twitter
Reddit
Linkedin
Pinterest
E-post
Mer

Whatsapp
Skriva ut

Skype
Tumblr

Telegram
Ficka

Leave a comment

Your email address will not be published.