Uttalandestolen är en av de bitar som kan höja nästan alla typer av utrymmen, från en gles hall till en bristande omklädningsutrymme till ett bla vardagsrum. Oavsett din stil är en utmärkt stol en utmärkt metod för att få en skulpturell aspekt till ditt utrymme och injicera lite liv i rymden. Vid årets auktion av stilutbytesstil, som innehas av Jake Gold, Mark Challen samt H & H: s extremt egna Suzanne Dimma, finns det uttalande stolar, både vintage och nya, bara väntar på att föras hem. Om du är på marknaden eller bara surfar för inspiration, ta en titt!

Tillverkad av Distinguished Designer Pierre Jeanneret för Chandigarh – ett indiskt utopiskt stadsprojekt av en annan masterdesigner samt hans kusin, Le Corbusier – denna stol är en stunner. Röret och rika trä stelnar mitten av århundradet samtida form på benen samt skulle se perfekt ut i huset i en avancerad stuga eller eklektiskt storstadshem. (PSST! Denna styckhistoria som bidragit av Deck Contemporary värderas till över 7 000 dollar!)

Palmerston -pallen från Torontos Coolican & Business är ett enkelt sätt att öka den grafiska känslan av ett rum. Som en del av en uppsättning, eller solo, tillför den humöriga känslan av avföringen fredligt drama som kan låna sig snabbt till ett standard eller modernt utrymme. Alla deras bitar är handgjorda i små partier som säkerställer att var och en är unik.

En annan berömd stilhistoria! Denna sladdstol skapades av den kanadensiska Jacques Guillon 1953 samt återutgivet av Avenue Road 2008. Detta uttalande stol packar en stans utan att vara överväldigande-det är utnyttjande av ogynnsamma områden och rena linjer är det som gör det lämpligt sittande sittplatser runt ett modernt bord.

Vem säger wingback -stolar är fyllda? Elkstolen av Gus* Modern, ett Toronto-baserat företag, uppdaterar den traditionella stilen med valnöt samt pulverbelagd stål. Det djupa träet såväl som omslutande kurvor skulle ge en touch av rustik värme till en stuga eller en storstadsadress.

PUNT -stolen, skapad av Elaine Fortin för Economic Nutrition -etiketten, är en bedrägligt komplex stol. Processen genom vilken dess tillverkade är baserad på metoden som används av Fogo Island Boat Home Builders där de rundade bitarna skärs ut från Spruce eller Juniper Tree -rötter snarare än böjda med ånga. Arbetsintensiv? Ja. värt det? Absolut!

Gio Ponti skapade ursprungligen D.153.1 fåtölj 1953 för sitt eget hem i med Dezza, Milan såväl som det är symbolen för elegant italiensk design i mitten av århundradet. De ljusa färgerna såväl som starka linjer i stolen skulle grunda ett mycket mer traditionellt område eller så kan det hålla sitt eget som en skulptur av sortering i ett nedsprutat utrymme.

Även om denna berömda stol knappt behöver en introduktion, är det lika fantastiskt att inte prata om. Created 1966 av Warren Platner för Knoll var hans mål en mild, graciös stil som kokade samt lätt stödde alla personer som satt i den. Det slående röda klädseln är anmärkningsvärt men ändå livligt-bäst för ett familjevänligt utrymme.

Ett uttalande stycke behöver inte indikera en stark stil i hög färg. Ofta avslutade klassiker att stjäla showen. Denna vintage palisander i Niels Otto Møller, som bidragit av designern Mazen El-Abdallah, är så flexibel att den kan användas i ett bostadsområde som ytterligare sittplatser, vid en fåfänga eller i en ingång. Varje typ av plats som den hamnar, det är garanterat att dra in komplimanger!Pekota City Lounger skriker praktiskt taget för att läggas i en läsning. Genom att smälta eftermonterade industriella aspekter med ett varmt smörigt läderslingstol skulle det se stiligt ut i en forskningsstudie eller som en trendig kontaktpunkt i ett hushåll.

För alla typer av svår samlare är en vintage thonet-stol ett måste. Den banbrytande designern, Michael Thonet, producerade några av de mest berömda stolarna på 1800 -talet och hans tradition lever på idag. Denna röda såväl som svart stol skulle stelna en lättväggad hall eller se på samma sätt stiliga flankerar en grundkonsol.

Donerad av H & H-chefredaktör Suzanne Dimma såväl som hennes make, Arriz Hassam från Arriz + Co, skapades kexpallen av Arrizs tidigare företag, 3: e farbror design. Valnötsliknande säte lägger till en touch av samtida överklagande som Som hanteringen på baksidan gör det enkelt att dra ut under en fåfänga eller skrivbord. En bred plats använder en lämplig abborre för dem som gillar lite rum, medan den rena kromytan lägger till en pop av drama.

Leave a comment

Your email address will not be published.